DIATOMEEENAARDE.NL

NATURE OWN PRODUCT

Wat is Diatomeeënaarde?

Diatomeeënaarde, ook wel Kiezelgur, Kiezelgoer of diatomeuze aarde genoemd, is een niet-giftige substantie gemaakt van geplette en vermalen fossielen van diatomeeën. Diatomeeën, ook bekend als kiezelwieren, zijn een klasse van eencellige algen met een extern skelet van kiezel. Het skelet bestaat uit twee overlappende schalen van kiezelzuur en komt voor in zoet-, brak- en zoutwater. Na het afsterven van de cellen blijven de kiezelhoudende schalen bewaard in het sediment. Er zijn ongeveer 10.000 verschillende soorten diatomeeën, variërend in grootte van 10 tot 100 micrometer. Diatomeeënaarde is 100% natuurlijk en wordt gewonnen uit de bodem van rivieren, meren en zeeën. Deze planten bestaan al sinds de prehistorie. Diatomeeënaarde werd 40 jaar geleden in Azië gebruikt om insecten onder controle te houden.

Soorten Diatomeeënaarde

Geschiedenis

Diatomeeënaarde wordt al 2 decennia zowel binnen als buiten, in de tuin en in dierenverblijven, gebruikt om schade door verschillende soorten insecten, zoals vlooien, luizen, mijten, mieren, enzovoort, te beperken. Omdat diatomeeënaarde een mechanische werking heeft (het dringt door in de huid/schaal), kunnen de insecten er niet resistent tegen worden. Diatomeeënaarde heeft minder effect op insecteneitjes en poppen vanwege de harde schaal, maar is effectiever tegen larven en volwassen insecten met een zachtere huid/schaal.

Unieke eigenschappen van Diatomeeënaarde

Voedingstoevoeging als anti-ongediertemiddel

Diatomeeënaarde wordt in sommige landen als voedseltoevoeging gebruikt bij verschillende dieren, waaronder koeien, kalveren, paarden, schapen, geiten, varkens, konijnen, kippen, kalkoenen, eenden, honden, katten, duiven en andere huisdieren.

Aanbevolen hoeveelheden per diersoort:

LET OP: Diatomeeënaarde niet geven aan kleine drachtige dieren, zoals poezen en cavia's, en niet aan jonge dieren, zoals puppies en kittens.

Toedienen als mineralensupplement

Als je Diatomeeënaarde begint te voeren aan gevogelte of vee en je merkt verbetering in de productie, kan dat worden toegeschreven aan het verminderen van de parasietenpopulatie, wat resulteert in minder stress voor het dier en een verbeterde vertering van het voedsel. Diatomeeënaarde bevat een breed assortiment aan natuurlijke mineralen, waaronder calcium, magnesium, ijzer, fosfaten, natrium, titanium, kalium, silicium, aluminium, enz. Het is een goede aanvulling op het voedsel, vooral omdat moderne granen minder mineralen bevatten.

Chemische beschrijving

Beschermende maatregelen

Draag tijdens het gebruik handschoenen, een veiligheidsbril en een stofmasker.

Eerstehulpmaatregelen

Veiligheidsinformatie

Diatomeeënaarde in deze shop is geen bestrijdingsmiddel op zich en heeft geen biocidale claim. Hoewel diatomeeënaarde voor de mens eetbaar is, is de stof vaak dodelijk voor insecten en andere dieren met een exoskelet, omdat de scherpe randjes van de korrels de afdichting tegen vochtverlies beschadigen. Bron: Wiktionary.

Milieuvriendelijk Kiezelgoer

Het milieuvriendelijke Kiezelgoer helpt tegen mieren, papier- en zilvervisjes. Het is een mineraal dat sinds kort ook op de consumentenmarkt te koop is. Het is sterk absorberend, waardoor het exoskelet van de mier kapot gaat en de mier uitdroogt en sterft. Daarnaast worden CHF-korrels tegen woelratten en mollen geadviseerd. Dit goedje is samengesteld uit gecomposteerde dierlijke mest en turf. Het is sterk geurend, waardoor de beestjes verdwijnen. Bron: Kassa.

Bronnen: verschillende openbare internetpublicaties uit binnen- en buitenland.